> Početna > O LAG-u > Tijela LAG-a

Tijela LAG-a

Predsjednik

Žarko Miholić

Rođen je 1958. godine, oženjen i otac troje djece, živi u Zlatar Bistrici. Umirovljeni je pukovnik Hrvatske vojske, a član je saborskog odbora za ratne veterane. Prije umirovljenja radio je u Ministarstvu obrane RH kako djelatna vojna osoba. U političkom smislu je aktualni načelnik općine Zlatar Bistrica.

Potpredsjednici

Ivan Tuđa

Rođen 8. travnja 1965. u Oroslavju.

Diplomirao 1991. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Još kao apsolvent se 1988. zapošljava u Srednjoj školi Oroslavje. Radio je još i u Srednjoj školi Bedekovčina, Osnovnoj školi Kumrovec, Osnovnoj školi Oroslavje, a od 1995. do 2007. u Školi za umjetnost dizajn grafiku i odjeću u Zaboku gdje je stekao zvanje profesor mentor. Od 2007. je gradonačelnik Oroslavja. Bavi se slikarstvom, skulpturom i dizajnom. Samostalno je izlagao dvadeset i šest puta. Sudjelovao na mnogobrojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama.

Pokretač je Zagorskog likovnog salona. Član ja Društva likovnih umjetnika Hrvatske. Član je mnogobrojni organizacijskih odbora kulturnih i sportskih manifestacija u Gradu. Član gradskog poglavarstva od 2001. do 2009. zamjenik gradonačelnika 2005.-07. Član SDP-a od 2000., predsjednik GO Oroslavje od 2001. - 2013., član Predsjedništva ŽO KZŽ. Dugogodišnji je nogometaš NK Oroslavja od pionirskog do veteranskog sastava, a predsjednik Kluba od 2006. do 2011.

U braku je od 1991., ima troje djece Teu, Ivu i Tina.

Juraj Srebačić

Juraj Srebačić rođen je 1950. u Donjoj Stubici. Srednju građevinsku školu završio je u Bedekovčini. Oženjen je i ima dva sina. Bio je direktor OOUR Ciglane u Novoj Gradišci, tehnički rukovodilac ciglane u Požegi, tehnički rukovodilac građevinskog poduzeća Konstruktor – Zlatar, te šest godina tajnik mjesne zajednice Donja Stubica, do njezinog raspuštanja. Funkciju gradonačelnika grada Donja Stubica obnaša od 2005. godine.

Voditelj

Kristijan Ležaić
Rođen je 24.04.1983. u Zaboku. 2006. godine  diplomirao je na Fakultetu za turistički menadžment u Opatiji, Sveučilište u Rijeci. Od 2007. zaposlen u državnoj upravi, prvo u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, zatim u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog  gospodarstva te u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU. Kao stipendist tadašnjeg Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija  završio je trojezični (engleski, njemački, francuski) Master u području europskih studija i međunarodnih odnosa na Institut Europeen des  Hautes Etudes Internationales u Nici/Berlinu/Rimu godine 2009/2010.

Od samog početka rada u državnoj upravi, radio na različitim vrstama projekata (service, supply, grants) financiranim iz CARDS, PHARE i IPA Programa. Posljednje tri godine specijalizirao se za područje prekogranične i transnacionalne suradnje kroz razne funkcije u okviru II komponente programa IPA. Važno iskustvo stekao je u provedbi grant shema te opširnog procesa pripreme, provedbe, monitoringa i evaluacije projekata financiranih kroz IPA program.

Kao povremeni predavač također sudjeluje u ciklusu Ministarstva vanjskih i europskih poslova "ABECEDA EU", držeći predavanja za seminar "Regionalna politika EU". Uz praktično iskustvo rada na EU projektima,  dodatno se usavršavao kroz specijalizirane programe EU tematike u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Crnoj Gori, Srbiji.