29.09.2021

„Skrivena blaga ruralnog turizma“ – dvodnevna radionica u Radoboju

Prošle srijede i četvrtka (22. i 23. rujna) u Centru za prirodu Zagorje u općini Radoboj održana je dvodnevna radionica koju je organizirao LAG „Zeleni bregi“ u okviru međuteritorijalnog projekta suradnje "Skrivena blaga ruralnog turizma" o pokretanju i poslovanju subjekata u ruralnom turizmu.

Radionice su vodile predavačice iz Instituta za turizam, jedinog znanstvenog javnog instituta u Republici Hrvatskoj specijaliziranog za istraživanje i konzalting u turizmu, a koji svoje iskustvo temelji na znanstvenom radu, kontinuiranim istraživanjima i stalnom usavršavanju multidisciplinarnog radnog tima.

Tako su polaznici radionica imali priliku informirati se o samom pokretanju ruralnog turizma na OPG-u, uspješnom poslovanju u takvoj vrsti turizma, kulturnoj baštini i njezinoj interpretaciji i marketingu u turizmu zajedno sa promocijom i oglašavanjem.

Ovo je bila treća po redu, a ujedno i posljednja radionica u sklopu projekta suradnje „Skrivena blaga ruralnog turizma“ koju LAG „Zeleni bregi“ provodi u partnerstvu sa još pet LAG-ova sjeverozapadne Hrvatske koji ima za cilj poticati inovaciju u ruralnom turizmu kroz umrežavanje, prijenos znanja i međusektorsku suradnju u ruralnom području ukupne vrijednosti 1.323.809,76 HRK.