13.07.2021

„Skrivena blaga ruralnog turizma“ – dvodnevna radionica u Bistri

Prošlog četvrtka i petka (08. i 09. srpnja)  u dvorani Kulturnog centra Bistra u općini Bistra održana je dvodnevna radionica koju je organizirao LAG „Zeleni bregi“ u okviru međuteritorijalnog projekta suradnje "Skrivena blaga ruralnog turizma" o pokretanju i poslovanju subjekata u ruralnom turizmu.

Radionice su vodile predavačice iz Instituta za turizam, jedinog znanstvenog javnog instituta u Republici Hrvatskoj specijaliziranog za istraživanje i konzalting u turizmu, a koji svoje iskustvo temelji na znanstvenom radu, kontinuiranim istraživanjima i stalnom usavršavanju multidisciplinarnog radnog tima.

Tako su polaznici radionica imali priliku informirati se o samom pokretanju ruralnog turizma na OPG-u, uspješnom poslovanju u takvoj vrsti turizma, kulturnoj baštini i njezinoj interpretaciji i marketingu u turizmu zajedno sa promocijom i oglašavanjem.

Ovo je bilo druga po redu radionica u sklopu projekta suradnje „Skrivena blaga ruralnog turizma“ koju LAG „Zeleni bregi“ provodi u partnerstvu sa još pet LAG-ova sjeverozapadne Hrvatske koji ima za cilj poticati inovaciju u ruralnom turizmu kroz umrežavanje, prijenos znanja i međusektorsku suradnju u ruralnom području ukupne vrijednosti 1.323.809,76 HRK, za sve one koji nisu uspjeli prisustvovati radionicama imati će priliku sudjelovati u rujnu ove godine. Za više informacija pratite našu web stranicu.