14.05.2021

„Skrivena blaga ruralnog turizma“ – provedba projekta (video clip)

„Skrivena blaga ruralnog turizma“ projekt je kojeg LAG „Zeleni bregi“ u suradnji s još 5 LAG-ova (LAG Zagorje-Sutla, LAG SAVA, LAG Prigorje-Zagorje, LAG Međimurski doli i bregi i LAG Mura-Drava) provodi na području sjeverozapadne Hrvatske u svrhu učenja i širenja dobrih praksi između hrvatskih regija na području razvoja ruralnog turizma koji će se sastojati od edukacije dionika u sektoru turizma, promocije lokalnih destinacija, njihovo umrežavanje kao i jačanje međusektorske suradnje u području ruralnog turizma koji će čuvati prirodnu i kulturnu baštinu. Predviđene su razne aktivnosti između kojih je jedna od njih snimanje 6 edukativnih video clipova na temu razvoja ruralnog turizma koji će biti distribuirani putem društvenih mreža. Tako da smo početkom ovog tjedna (11. i 12. svibnja) posjetili naše ciljane skupine: OPG koji kroz razvoj nepoljoprivredne djelatnosti usmjerenih ruralnom turizmu povećava svoje dohotke i samim time održava poljoprivredna gospodarstva (OPG Šalamon Stjepan), OPG koji se bavi uzgojem i prodajom sadnica i plodova ljutih papričica, kao i njihovih prerađevina u obliku umaka, ajvara, zimnica i začina (OPG Vrabec Goran) ,nematerijalna kulturna baština - prepoznatljivi tradicijski proizvodi Hrvatskoga zagorja s dugom poviješću - (PAN - Obrt za izradu tradicijskih drvenih igračaka, Ivica Mesar), Medičarsko-svjećarski obrt i suvenirnica Mahmet , Gordana Mahmet Habazin), prirodne i kulturne ljepote našeg Zagorja, lokalne destinacije poput dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, rodna kuća prvog hrvatskog predsjednika - dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, Park Znanosti u Oroslavju, te bogatu i mnogima nepoznatu povijest Radoboja u Muzeju Radboa.