05.03.2021

Povećanje sredstava za čak četiri natječaja iz Programa ruralnog razvoja vrijedno 359 milijuna kuna

Zbog velike zainteresiranosti poljoprivrednika te velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o povećanju sredstava za provedbu sljedećih natječaja:

• tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ od 4. svibnja 2020. godine za 50 milijuna kuna

• tip operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” od 28. travnja 2020. godine, također za 50 milijuna kuna

• tip operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ od 14. veljače 2020. godine za korisnike u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća za dodatnih 60 milijuna kuna teza korisnike u rangu velikih poduzeća za dodatnih 114 milijuna kuna, pri čemu je ukupan iznos sredstava za korisnike početnike u rangu velikih poduzeća od 12 milijuna kuna realociran na korisnike u rangu velikih poduzeća

• tip operacije 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“ od 2. prosinca 2019. godine za 85 milijuna kuna.

Vezano za povećanje sredstava na navedenim natječajima Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 3. ožujka 2021. godine: