11.02.2021

Indikativni plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja za 2021. godinu

Objavljen je novi indikativni plan natječaja za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine. Planirana je objava ukupno 27 natječaja s ukupno više od 2,4 milijarde kuna raspoloživih sredstva.

Naglasak je stavljen na ulaganja u modernizaciju i povećanje obujma proizvodnje, usmjereno primarnoj poljoprivrednoj proizvodnju gdje je osigurano preko 600 milijuna kuna.

Preostali dio sredstava će se usmjeriti na ulaganja u temeljnu društvenu infrastrukturu, korištenje obnovljivih izvora energije, pokretanje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, ulaganja u preradbene kapacitete, ali i ulaganja u šumarski sektor, obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala te ugovaranje osiguranja.

Važno je naglasiti kako će se ponovo raspisati Natječaji za mlade poljoprivrednike (tip operacije 6.1.1.) kao i mala poljoprivredna gospodarstva (tip operacije 6.3.1.), za koje se je do sada pokazao najveći interes.

Plan objave natječaja možete pronaći OVDJE.