17.01.2021

Objavljena privremena rang lista za dodjelu 4,1 milijun kuna

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe “Zeleni bregi“, koja je održana u Mariji Bistrici, u petak, 15. siječnja, jednoglasno su usvojene odluke vezane uz provedbu III. LAG natječaja za Tip operacije 1.1.2. „Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“ .

Tako je usvojena i privremena rang lista malih poljoprivrednika prijavljenih na natječaj raspisan u lipnju 2020. godine za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a „Zeleni bregi“.

Privremena rang lista objavljena je na našoj mrežnoj stranici i možete je pogledati  ovdje !!!

Kroz 30 dana koliko je natječaj bio otvoren pristiglo je 137 projektnih prijava od toga 120 sa statusom Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG), 13 sa statusom samoopskrbnoga poljoprivrednog gospodarstva (
SOPG) te po dvije prijave sa statusom obrta odnosno trgovačkog društva, koje su, prema objektivnim kriterijima, obradili administratori LAG-a „Zeleni bregi“.

Za provedbu ovog natječaja planirano je 4.098.600,00 HRK, a tim sredstvima bit će financirana 36 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava koji su zadovoljili kriterije i uvjete natječaja koji je raspisao LAG, te će tim bespovratnim sredstvima modernizirati i unaprijediti proces rada i poslovanja, odnosno povećati proizvodne kapacitete. Visina potpore iznosi 15.000,00 EUR.

Nakon što je objavljena privremena rang lista za Tip operacije 1.1.2., svi prijavitelji će na kućnu adresu primiti odluku o administrativnoj obradi njihove prijave, nakon čega će biti provedeno daljnje postupanje te potpis ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.