11.01.2021

Odobrena 3. izmjena LRS LAG-a "Zeleni bregi

LAG „Zeleni bregi“ u listopadu 2020. godine podnio je zahtjev za promjenu podataka (izmjena LRS-a LAG-a) iz Zahtjeva za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obzirom da je LAG-u sustavnim nagrađivanjem za naknadnu dodjelu sredstava za uspješno provođenje svoje lokalne strategije dodijeljeno 1.404.898,00 HRK.

Agencija za plaćanja je provela administrativnu kontrolu Zahtjeva za promjenu i utvrdila da korisnik i dalje ispunjava uvjete prihvatljivosti prema kojima je odabran te je time odobrila 3. Izmjenu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Zeleni bregi“.

3. izmjena strategije LAG-a doprinosi uspješnom planiranju isporuke sredstava za razvoj u potrebite sektore na LAG teritoriju na način da se dio naknadnih sredstava namijenjene povećanju raspoloživih sredstava za III. natječaj LAG-a „Zeleni bregi“ za još 11 projekata malih poljoprivrednika, što bi ukupno iznosilo financiranje 36 projekata na III. LAG Natječaju.

Strateški dokumenti LAG-a "Zeleni bregi" javno su dostupni unutar izbornika "DOKUMENTI" službene web stranice LAG-a.

Sjednicu Upravnog odbora na kojoj treba biti usvojena Privremena rang lista natječaja za tip operacije 1.1.2. održat će se 15. siječnja 2021. godine sukladno preporukama.