26.08.2020

Posjete lokacije ulaganja za TO 1.1.2. iz LRS LAG-a „Zeleni bregi“ (sukladan TO 6.3.1. PRR-a RH)

U srpnju i kolovozu 2020. godine djelatnici LAG-a „Zeleni bregi“ obavljali su posjete lokacije ulaganja za projekte prijavljene na LAG-natječaj za tip operacije 1.1.2. “Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“ (OPG Rihtarić Stjepan - Lobor, OPG Osrečak Ivan - Gornja Stubica, OPG Meštrović Nikola - Marija Bistrica, OPG Rumbak Tatjana - Petrovsko, OPG Fruk Antun - Radoboj, OPG Kranjec Mario - Zlatar, OPG Krajnik Josip - Lobor, OPG Folnović Đuro - Mače).

Radi se o projektima kupnje poljoprivredne mehanizacije,strojeva i opreme koje su korisnici prijavili na prvi objavljen LAG-natječaj u 2018. godini.

Zadaća LAG-a je praćenje projekata odobrenih na LAG-natječaju te posjet lokaciji ulaganja kako bi se utvrdilo stanje provedbe projekta.
Djelatnici LAG-a su na temelju provedenih kontrola utvrdili kako su korisnici odradili sve po propisima.

Na prvom LAG-natječaju za tip operacije 1.1.2. “Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava” dodijeljena su sredstva za provedbu sveukupno trideset projekata na području LAG obuhvata.