05.06.2020

INFORMATIVNA RADIONICA ZA MALE POLJOPRIVREDNIKE

LAG „Zeleni bregi“ održao je 03. lipnja u POU Krapina prvu informativnu radionicu u svrhu informiranja potencijalnih prijavitelja na 3. LAG Natječaj TO 1.1.2. „Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Predstavljanje LAG Natječaja  na radionici održali su djelatnici LAG-a. Potencijalnim prijaviteljima predstavljene su osnovne informacije o Programu ruralnog razvoja te o LAG Natječaju koji je trenutno raspisan. Cilj natječaja je razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava zbog povećanja poljoprivredne proizvodnje te podizanja njihove konkurentnosti na tržištu poljoprivrednih proizvoda i efikasnije proizvodnje. Predstavljeni su uvjeti prihvatljivosti nositelja projekata, prihvatljive aktivnosti, kriteriji odabira projekata te procedure i način kod prijave za TO 1.1.2. „Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“, ekonomske veličine od min 2.000 € do max 7.999 €, koji spadaju u rang mikro i malih poduzeća. Također je predstavljena dokumentacija potrebna za prijavu na Natječaj. Nakon prezentacija predstavnici OPG-a imali su brojna pitanja na koja su im odgovore davali djelatnici LAG-a „Zeleni bregi“.

Za sve one koji su nisu sudjelovali, a žele se informirati slobodno prisustvuju idućoj radionici koja se održava 10. lipnja 2020. (srijeda) u prostorima Općine Zlatar Bistrica (Ulica Vladimira Nazora 56) s početkom u 18:30 sati.