22.11.2019

1. SEE LEADER međunarodna konferencija o praktičnim i teoretskim implikacijama u provedbi LEADER/CLLD pristupa

Predstavnici LAG-a „Zeleni bregi“ sudjeluju na 1. Međunarodnoj konferenciji o praktičnim i teorijskim implikacijama LEADER-CLLD pristupa u zemljama jugoistočne Europe koja se održava u Opatiji od 20. do 22. studenog 2019. godine.

Ova značajna konferencija ima za cilj prepoznati jedinstvenost lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice za integrirani teritorijalni razvoj u jugoistočnoj Europi, sumirajući rezultate proteklih godina provedbe te pružanjem smjernica za novo programsko razdoblje 2021.-2027.

Konferenciji prisustvuju sudionici iz 20-tak zemalja, a svi imaju priliku razmijeniti iskustva i znanje na praktično-znanstvenim radionicama i plenarnim raspravama o integriranom lokalnom razvoju.

Organizator konferencije je LEADER mreža Hrvatske (LMH), krovno udruženje Lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju i ribarstvu (LAG-ova i FLAG-ova), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, nacionalne Mreže za ruralni razvoj i partnerstvu s velikim brojem nacionalnih i međunarodnih institucija i organizacija. Zemlja partner konferencije je Republika Slovenija.