10.05.2019

INA - Zeleni pojas

Jednom godišnje uoči Dana planeta Zemlje, INA objavljuje javni natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode.

S ciljem širenja svijesti  o važnosti održivog razvoja INA šestu godinu zaredom nastavlja sa provedbom programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 25. svibnja u ponoć.
Kroz proteklih pet godina realizirano je više od 80 projekta koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od milijun i 700 tisuća kuna, a na projektima je sudjelovalo gotovo 2.300 Ininih volontera.
Posađeno je više od 6.300 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od gotovo 30.000 m2.

Prijave se zaprimaju preko online obrasca koje možete pronaći na https://www.ina.hr/zelenipojas/online-prijava/7 .