LAG "Zeleni bregi"
V.Nazora 56, 49247 Zlatar Bistrica

> Početna > Novosti

Novosti

05.12.2018

'PROSINAC U KRAPINI 2018.'

I ove godine, posljednji mjesec u godini u Krapini ponudit će Krapinčanima kao i njihovim gostima bogat i raznolik program, od sportskih do zabavnih i kulturno-umjetničkih programa.

Tako manifestacija ‘Prosinac u Krapini’ već u petak 30. studenog počinje koncertom KUD-a Ilirci uz otvorenje izložbe LD ‘Ernest Tomašević. Događaj počinje u 19 sati u Maloj dvorani POU.

Idući dan, u subotu 1. prosinca u 17 sati zapalit će se prva adventska svijeća uz prigodni program. Valja reći kako se isti dan od 9 do 12 održava Medeni sejem.

Valja izdvojiti i otvaranje šetnice Dobrovoljnih darivatelja krvi koja će se održati u četvrtak 6. prosinca s početkom u 12:30. Podsjetimo, upravo je 6. prosinac najsvečaniji dan za Krapinčanke i Krapinčane jer je to blagdan sv. Nikole kada Krapina slavi svoj Dan. Tim povodom će se u Župnoj crkvi svetog Nikole s početkom u 10 sati održati i svečana misa dok u 14 sati u Festivalskoj dvorani počinje svečani program povodom proslave Dana Grada Krapine.

Izdvojit ćemo kako će se sljedeći dan, u petak 7. prosinca s početkom u 17 sati u Srednjoj školi Krapina održati proglašenje najboljih sportaša za 2018. godinu.

U nedjelju 16. prosinca u festivalskoj dvorani će se pak s početkom u 17 sati održati 14. Tradicionalni Božićno-novogodišnji concert Gradskog puhačkog orchestra Krapina. Ulaz je slobodan.

U utorak 18. prosinca bit će pak posebno svečan dan u Lepajcima budući da će se s početkom u 16 sati u Područnoj školi održati svečanost obilježavanja te škole.

I ostatak prosinca nudi brojna zanimljiva događanja, među ostalima proglašenje kazališne predstave, projekcije filmova, prigodne božićne programe Društva Naša djeca, Krapina itd.

Prosinac u Krapini završava na Staru godinu 31. prosinca dočekom Nove godine uz koncert grupe Šarmeri.