26.01.2018

Edukacija za LAG-ove u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Radionica APPRRR
U Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 19.1.2018. održana je edukacija za LAG-ove za provedbu natječaja iz Lokalne razvojne strategije za  tip operacije (TO) 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Na radionici su sudjelovali predstavnici LAG-a "Izvor", LAG-a  "Međimurski doli i bregi", LAG-a "Mura-Drava",LAG-a "Petrova gora", LAG-a "Prigorje-Zagorje", LAG-a "Sava", LAG-a "Sjeverozapad", LAG-a "Vallis Colapis", LAG-a "Zagorje – Sutla“ i LAG-a "Zeleni bregi".

Ivo Dolić, voditelj Službe za provedbu LEADER-a u Agenciji prezentirao je sve detalje oko raspisa natječaja za tip operacije (TO) 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Natječaj za tip operacije 6.3.1. trebali bi LAG-ovi raspisati za dva mjeseca, a preduvjet raspisu natječaja je izmijenjena Strategija LAG-a. Preporuča se da kod izmjene Strategije ostavimo 5 tipova operacija.

U ovoj godini planiraju se tri LAG natječaja prema Strategiji LAG-a „Zeleni bregi“:
1) Tip operacije (TO) 1.3.1. Unapređenje konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstva, ovaj tip operacije usklađen je s Mjerom 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja,
2) Tip operacije (TO) 1.1.1. Rast konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva ulaganjem u fizičku imovinu, ovaj tip operacije usklađen je s Mjerom 4.1. iz Programa ruralnog razvoja,
3) Tip operacije (TO) 3.2.1. Ulaganje u opremanje javnih površina vezanih uz slobodno vrijeme lokalnog stanovništva (parkovi, igrališta, biciklističke staze, tematski putevi, rekreacijske zone), ovaj tip operacije usklađen je s Mjerom 7.4. iz Programa ruralnog razvoja.