10.10.2017

U Zlatar Bistrici održan 4. sajam 100% domaće – 100% eko – 100% etno

U nedjelju, 8. listopada 2017. godine, održan je Sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane 100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno koji je u organizaciji Općine Zlatar Bistrica i Lokalne akcijske grupe 'Zeleni bregi' održan po četvrti put.
Ovogodišnji sajam okupio je izlagače iz Krapinsko - zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Posjetitelji su mogli degustirati i kupiti zdravu hranu, proizvode iz integriranog i eko – uzgoja, ljekovito bilje, prirodnu kozmetiku, tradicijske igračke, nakit i ručne radove. Domaća Udruga žena Zagorska škrinjica organizirala je radionice izrade cvijeća od krep papira za djecu te izradu nakita od prirodnih materijala, a promovirala je i kulturnu baštinu kroz prikaz štikanja, heklanja i izrade čipke.
Na otvorenju sajma bio je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Darko Ban, načelnik Općine Bedekovčina,  Žarko Miholić, načelnik Općine Zlatar Bistrica i predsjednik LAG-a „Zeleni bregi“.