13.09.2017

U Donjoj Stubici održana stručna radionica za LAG-ove

LEADER mreža Hrvatske organizirala je stručnu radionicu za LAG-ove koja se održala od 31. kolovoza do 2. rujna u Donjoj Stubici. Na radionici je okupljeno stotinjak predstavnika iz svih hrvatskih LAG-ova. Radionicu pod nazivom “Izmjene LRS, Plan provedbe i priprema usklađenja i metodologije provedbe decentraliziranog odlučivanja o dodjeli javnih sredstava temeljem odredbi nadređenih Uredbi EU te novog Pravilnika za provedbu Mjere 19, podmjera 19.2 – 19.4 – postupci i metode” provela je LEADER mreža Hrvatske, u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvom poljoprivrede, a u okviru provedbe Institucionalne potpore za razvoj civilnog društva. Radionica se provodila u suradnji s LAG-om “Zeleni bregi”, a održala se u Hotelu Terme Jezerčica.
Nakon ove izuzetno korisne radionice kroz koju su sudionike vodili Bojana Markotić Krstinić (LEADER mreža) i Ivo Dolić (APPRRR), LAG-ovi su dobili uvid u sve što ga čeka u narednim mjesecima, a to su pripreme za izmjenu LRS, promjenu Statuta, te konačni početak raspisivanja natječaja LAG-ova. Promjene koje će se dogoditi, ne mogu se izbjeći i stoga je važno da LAG-ovi kroz ovakve radionice imaju priliku dobiti odgovore na svoja brojna pitanja.
Radionicu je posjetio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednik LAG-a i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec i načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec.