Udruga Lokalna akcijska grupa "ZELENI BREGI" je organizacija civilnog društva organizirana kao nevladina, neprofitna, nepolitička udruga utemeljena na načelima ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti koja okuplja građane, jedinice lokalne samouprave, organizacije civilnog društva, organizacije iz privatnog sektora i druge oblike organiziranja u svrhu promicanja održivog ruralnog razvoja i unapređenja inicijativa i interesa od značaja za razvoj područja jedinica lokalne samouprave koji su u članstvu Udruge Lokalne akcijske grupe "Zeleni bregi".

Udruga djeluje na području 22 jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. LAG je po broju JLS najveći u Hrvatskoj.

Članovi LAG-a Zeleni bregi

Sveti Ivan Zelina

www.zelina.hr

Više...

Prijavite se na radionice o pokretanju i poslovanju subjekata u ruralnom turizmu

Pozivamo Vas na dvodnevnu radionicu na kojoj će biti obrađene teme o pokretanju i poslovanju subjekata u ruralnom turizmu, a koja će se održati 22. i 23. rujna (srijeda i četvrtak) 2021. u Centru za prirodu – Zagorje, Radoboj 34A, 49232 Radoboj.

Novi natječaj za provedbu tipa operacije 16.4.1 Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 20. kolovoza 2021. godine drugi Natječaj za provedbu Podmjere 16.4. „Potpora za horizontalnu i vertikalnu suradnju sudionika u opskrbnom lancu za uspostavljanje i razvoj kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta te za promicanje aktivnosti u lokalnom kontekstu u vezi s razvojem kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta“ – provedba tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.

Objavljen novi natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1 „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je jučer, 13. srpnja 2021. godine dvanaesti Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

„Skrivena blaga ruralnog turizma“ – dvodnevna radionica u Bistri

Prošlog četvrtka i petka (08. i 09. srpnja)  u dvorani Kulturnog centra Bistra u općini Bistra održana je dvodnevna radionica koju je organizirao LAG „Zeleni bregi“ u okviru međuteritorijalnog projekta suradnje "Skrivena blaga ruralnog turizma" o pokretanju i poslovanju subjekata u ruralnom turizmu.