Svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora LAG-u „Zeleni bregi“ u okviru Natječaja za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027.

U srijedu, 13. prosinca 2023. godine u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, predsjednik LAG- „Zeleni bregi“, Žarko Miholić prisustvovao je svečanom potpisivanju i dodijeli Ugovora vrijednog 2.040.128,70 EUR u okviru Natječaja za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. unutar intervencije 77.06. „Potpora LEADER (CLLD) pristupu“ iz Strateškog plana ZPP RH. Navedeni iznos namijenjen je za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Zeleni bregi“ za razdoblje 2023.-2027., odnosno za financiranje projekata odabranih na LAG Natječaju, te za tekuće troškove i animaciju.

Nakon što je okupljene pozdravio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnicima Zdravkom Tušekom, Tugomirom Majdakom i Mladenom Pavićem, ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom Vujićem, posebnim savjetnikom Ivo Grgićem te ravnateljicom Uprave za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom Gudelj Velagom uručila 102,9 milijuna eura vrijedne ugovore za provedbu projekata lokalnih akcijskih grupa.

LAG „Zeleni bregi“ na Natječaju za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. ostvario je ukupno 48 bodova na temelju kriterija odabira čime je svrstan među prvih 5 od ukupno 56 LAG-ova u Hrvatskoj za dodjelu sredstava.